Aika, jolloin potkin lemmikkikoiran pelastaaksesi toisen lemmikkikoiran

0 Comments

. Onko sinun koskaan pitänyt käsitellä hihnan ulkopuolella olevaa lemmikkikoiraa (tai lemmikkikoiraa flexi-hihnassa) lataamassa sinua? Mitä sinä teit?

Tällä viikolla jaoin toimittajalle paikallisen kirjeen lemmikkikoirasta Flexi -hihnasta, joka hyökkää ja puree juoksijaa (kiitos Mike, linkistä). Olen lemmikkikoiran rakastaja, mutta olen myös juoksija ja sanoin, että olisin potkinut lemmikkikoiran, jos se olisi yrittänyt purra minua. Rakastan eläimiä, puolustan itseäni, perhettäni ja perheeni lemmikkieläimiä tarpeen mukaan, aivan kuten odotan jonkun muun tekevän.

Jos henkilö hyökkää minua, aion vastata itsepuolustuksella. Kukaan ei kyseenalaista tätä. Miksi olisi erilaista, jos hyökkääjä on koira?

Tämä sai minut ajattelemaan aikaa, jolloin todella potkin koiran. Siinä tapauksessa se oli turvata lemmikkikoira, jota kävelin.

Lemmikkikoiran potkiminen itsepuolustukseen

Vaikka voiman käyttö on tarpeetonta paljon aikaa, on tilanteita, jolloin se on paras – tai ehkä ainoa – vaihtoehto.

Tässä tapauksessa kävelin yhtä asiakkaani koirista, 100 punnan lemmikkikoiraa, joka on malli löysä hihnankävelijä, ellei toinen lemmikkikoira veloita hänen kasvonsa. Hänestä voi tulla reaktiivinen, jos lemmikkikoira veloittaa hänet.

Kun kävelen lemmikkikoiraa lemmikkikoiran kävelyliiketoiminnan kautta, kohtelen sitä lemmikkikoiraa ikään kuin hän olisi oma. Minun vastuullani on pitää hänet turvassa. Kun olimme ulkona tällä tietyllä kävelyllä, lelurotu haukkui meitä pihastaan. Se oli kytketty ja osoittaa äärimmäistä jännitystä ja turhautumista, kun se lunged useita kertoja.

”Lemmikkikoirani” ja minä kävelimme rauhallisesti pois, osoittaen mitään reaktiota, mikä on yleensä paras vastaus. Lemmikkikoirani osoitti parempaa kuuliaisuutta.

Tämä pieni lemmikkikoira onnistui vetämään hihnan löysäksi ja jatkoi lemmikkikoirani ja I: n veloittamista.

Mitä tehdä, kun lemmikkikoira veloittaa sinut?

Näissä tilanteissa on tärkeää pysyä rauhallisena, mutta myös reagoida nopeasti. Ensisijainen prioriteettini on aina hallita lemmikkikoiraa, jota kävelen. Tässä tapauksessa lemmikkikoirani oli täydellinen. Pidin häntä puolellani ja hän reagoi hyvin tilanteeseen. Pyysin pitämään hänen hihnansa löysänä, mutta lyhyenä, ja hän ei tuntunut tuntevansa tämän pienen koiran uhkaavan.

Sitten käännyin käsittelemään lähestyvää koiraa, kutsuen ”ei!” osoittaen sitä suoraan silmäkosketuksella ja astuen kohti sitä. Tämä on usein ensimmäinen reaktioni, kun huolehditaan hihnasta latauskoirasta. Kun käytän ihanteellista energiaa, se pysäyttää tyypillisesti lemmikkikoiran raiteissaan vähintään sekunnin tai kahden ajan.

Tämä on riittävä aika poistaa tilanteen voimakkuus ja antaa itselleni ja molemmille koirille “ryhtyä uudelleen”. Astuin myös ruumiini kahden koiran väliin murtamaan kaikki silmäkosketukset niiden välillä.

Tässä tapauksessa lemmikkikoira ei lopettanut, ja se yritti päästä koirani kasvoihin. Muista, että lemmikkikoirani voi olla reaktiivinen ja hän on 100 kiloa. Olen varma, että hän hyökkää toiseen lemmikkikoiraan, jos se painetaan. Joten tein sen, mikä mielestäni oli paras vaihtoehto tilanteeseen. Potkin pienen lemmikkikoiran suoraan rintaan, huutaen jälleen “ei!”

Tällä kertaa lemmikkikoira kaatui taaksepäin ja seisoi sitten siellä ehdottomasti. Se ravisteli itsensä pois, kääntyi sitten ja juoksi kotiin.

Tehty.

En halunnut satuttaa tätä koiraa, enkä tehnyt. Mutta paljon tärkeämpää on, että en halunnut lemmikkikoirani hyökkäävän tai tappaa koiraa. Suojelin molempia koiria ja itseäni. Vaikka provosoinut, en halunnut lemmikkikoirani kohtaavan minkään tyyppisiä vaarallisia lemmikkikoiran etikettejä toisen koiran puremiseksi, loukkaantumiseen tai tappamiseen. En myöskään halunnut, että toinen lemmikkikoira loukkaantuu.

Vastuuton lemmikkieläinkoiran omistajat ovat harvinaisia

Vaikka hihnan ulkopuolella koirat veloittavat minua melko usein, paljon he ovat ystävällisiä, aivan kuten kävelemäni koirat ovat yleensä ystävällisiä.

Kuten tavallista, kunkin lemmikkikoiran omistajan vastuulla on pitää oma lemmikkikoira hallinnassaan riippumatta siitä, onko lemmikkikoira hihnassa vai ei. It is unfortunate we even have to have discussions about what seems like common sense. Mutta kuten muutkin, on aina pieni joukko ihmisiä, jotka tekevät elämästä kovaa kaikille muille.

Have you ever been threatened by an off-leash dog?

For a lot more on this topic, see my posts:

What to do when an off-leash pet dog charges me?

What to do if your pet dog runs away

How to get your pet dog to behave off leash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *