Blefaritis lemmikkieläimissä

0 Comments

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare TwitterTWittertWittershare -ohjelmaan PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore

Blefariitti määritellään silmäluomien tulehdukseksi, samoin kuin yleisimmin silmäluomien reunaan silmäripussi hiusrakkuloiden lisäksi. Lemmikkieläinten blefariitin oireita ovat punaiset ja joskus tulehtuneet silmäluomet, jotka joskus ovat menneet silmien purkamisen mukana. Blefariitti voi joskus olla tuskallista ja aiheuttaa silmäluomien pitämisen suljettuna, etenkin kun niille on valon altistumista.

Blefariitissa voi olla monia syitä. Lemmikkieläinten tyypillisin syy johtuu silmäluomien, yleensä staph -bakteerien bakteeri -infektioista, jotka voivat yleensä aiheuttaa silmäluomien rauhasten tartunnan. Muita blefariitin liipaisimia ovat allergiset, jotka otetaan yhteyttä dermatiittiin muotteihin, hilseeseen, siitepölyihin jne. Seborreaisen blefariitin lisäksi, mikä johtuu ylimääräisestä öljyntuotannosta talirauhasten avulla.

Blefariitin hoito riippuu spesifisistä taustalla olevista laukaisevista ja niistä, jotka voivat sisältää ajankohtaisia ​​antibiootteja, suun kautta otettavien antibioottien sekä anti-inflammatoristen allergisten lääkkeiden lisäksi, mukaan lukien antihistamiinit, samoin kuin toisinaan pienet prednisoniannokset, jos infektio ei ole pääasiallinen. Blefariitin lääkityksen ennuste on erinomainen, kunhan nämä taustalla olevat altistavat tekijät käsitellään sekä korjattuina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *