Erityinen rodun riski: Siamilaiset kissat ja megacolon

0 Comments

addthis -jakamispainikkeet Facebookfacebookfacebookhare -ohjelmaan Twittertwittertwittershare PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore13

Ummetus on tila, jossa eläin joko ei hajoa tai niin hyvin harvoin; Tämä aiheuttaa ulosteiden pidättämisen paksusuolessa tai peräsuolessa. On olemassa monia erilaisia ​​olosuhteita, jotka voivat aiheuttaa ummetusta. Ummetus voi johtaa megakoloniksi kutsuttuun sairauteen. Fekaalimateriaalit alkavat rakentua eläimeen, ja vartalo ei löydä tapaa päästä eroon niistä. Yli 12 prosenttia megakolonitapauksista on läsnä siamilaisissa kissoissa, mikä asettaa heille suuremman riskin kuin keskimäärin tämän taudin.

Jos ummetus jätetään käsittelemättä, se voi aiheuttaa vakavia ongelmia, koska fekaalimassa vaikuttaa edelleen maha -suolikanavaan. Fekaalimateriaali muuttuu jatkuvasti kuivausrumpuun, kunnes evakuointi on erittäin vaikeaa. Syöttö tapahtuu, kun kissa ei voi pudota, koska paksusuoli on vaikuttanut erittäin vaikuttamaan. Tämä voi johtaa megakoloniin, jossa paksusuoli laajenee estäen sen normaalit liikkeet paksusuolen puhdistamiseksi, koska se on jonkin verran halvaantunut.

Jos kissa ei ole pystynyt evakuoimaan ulosteita riittävän pitkään, kissa voi alkaa heikentyä, alkaa laihtua, saada anoreksia, vatsakipu ja oksentelu. Jos kissasi osoittaa näitä oireita, on erittäin tärkeää olla yrittämättä hoitaa tätä itse, vaan tuoda kissa eläinlääkärille. Mitä aikaisemmin kissa arvioidaan ja käsitellään, sitä parempi se on.

Yleisimpiä reseptilääkkeitä, joita käytettiin megakolonia kehittyvien siiamilaisten kissojen hoitoon, sisältävät lääkkeen nimeltä laktulosan. Laktulosa on synteettinen disakkaridi (tyyppinen sokeri), joka hajoaa paksusuolessa siellä olevat bakteerit, jotka ovat siellä maito-, etikkahappo- ja muurahaishappo. Tämä lisää osmoottista painetta ja happamasi ulosteen aiheuttaen jakkaran pehmenemisen lisäämällä vesipitoisuutta. Laktulosa tulee yleensä 16 unssin pullona siirappia tai liuosta 10 grkistä ruokalusikallista (15 ml), sen antaa suun kautta annettava ruisku, ja koska se on niin makea sekoittaminen normaaliin ruokaan, ei ehkä mene hyvin eikä ole todella suositeltavaa.

Ummetuksen vakavuudesta riippuen eläinlääkäri voi myös suositella pro-kineettistä ainetta fekaalimateriaalin siirtämiseksi suolistosairauden varrella. Tämän luokan valintalääkkeitä ovat cisapridi ja metoklopramidi. Cisapride toimii edistämällä mahalaukun tyhjentämistä ja lisäämällä peristaltia trakissa. Metoklopramidi lisää mahalaukun supistumisten voimakkuutta.

Valitettavasti siamilaisissa kissoissa ei ole pysyvää parannusta megakolonille. Ei tiedetä, miksi siiamilaisten kissoilla näyttää olevan yksi taudin suurimmista esiintyvyyksistä muihin lajeihin verrattuna. Lemmikkieläinten omistajat ja eläinlääkärit voivat työskennellä yhdessä auttaakseen hallitsemaan taudin oireita parhaan kykynsä mukaan ja antamaan kissan elää mahdollisimman paljon normaalia onnellista elämää. Lisäksi jos sinulla on kysyttävää lääkkeistä, joita käytetään megakolonin, ummetuksen tai muun ehdon hoitoon, jonka lemmikkisi kärsii 1800PetMeds -apteekista, ja se auttaa mielellään vastaamaan kysymyksiisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *