Kuinka pitää kissasi hampaat terveenä

0 Comments

hammashoito on kissoille yleisimmin diagnosoitu terveys- ja hyvinvointikysymys. Amerikkalaisen eläinlääketieteellisen hammasyhdistyksen mukaan hämmästyttävä 70 prosenttia kissoista osoittaa viitteitä suun sairaudesta 3 -vuotiaana.

Mikä on hammashoito?

Normaalien hampaiden on oltava valkoisia tai vain vähän keltaisia. Kumien on oltava sekä vaaleanpunaisia ​​että sileitä (paitsi rotuissa, joissa on pigmentoituja ikeniä). Suullinen sairaus alkaa kehittymällä plakin ja kissasi suuhun. Ilman asianmukaista ennaltaehkäisevää ja terapeuttista hoitoa, plakki ja tartarin kertyminen johtavat periodontaaliseen sairauteen, joka ilmenee punaisina ja/tai tulehtuneina sekä hellävaraisissa ikenissä, huonossa hengityksessä sekä verenvuotossa. Kun ikenet ovat turvonneet, ne voivat olla tuskallisia – suuri peukalon politiikka on, että jos näyttää siltä, ​​että se voi olla tuskallista, se todennäköisesti on. Kissat ovat mestareita piilossa kipua – oletetaan, että kissasi on ainakin jonkin verran epämukavuutta.

Periodontaaliseen sairauteen liittyvä tulehdus ja infektio voivat aiheuttaa vaurioita muille elimille, kuten sydän, munuaiset ja maksa, samoin kuin aiheuttaa muita vakavia terveys- ja hyvinvointiongelmia. Hammashoito voi myös olla merkki immuunijärjestelmän häiriöistä.

Kissan hampaiden harjaaminen on tehokkain menetelmä hammashoitotaudin lopettamiseksi

Ja ennen kuin ilmoitat ”kissani ei koskaan antanut minun puhdistaa hänen hampaitaan”, usko uudelleen. Ihannetapauksessa saat kissan hyödyntämään hampaiden puhdistamista, kun hän on kissanpentu, mutta hieman kärsivällisyydellä ja pysyvyydellä, jopa vanhemmat kissat hyväksyvät hampaidensa harjaamisen. Aloitin Allegran ja Rubyn rutiininomaisessa harjausohjelmassa AGE 2: n ja yhden, samoin kuin se on niin paljon osa öistä rutiiniamme nyt, kun he todella muistuttavat minua, jos en muista piirtää ulos Harja.

Käytä vain hammastahnat tuotettuja kissoja. Käytämme C.E.T. Siipikarjan maustettu hammastahna sekä lasten hammasharja. Aloitin hammasharjan tuottamien kissojen hyödyntämisen, mutta huomasin kuitenkin, että lasten puhdas toimii paljon paremmin meille.

Hammashoito

Ainoat ehdottamani hammashoito ovat C.E.T. Entsymaattiset suuhygieniapurut kissoille. Niitä on saatavana siipikarjassa sekä kalamakuissa. Näiden herkkujen entsyymit on tarkoitettu minimoimaan tartarin ja plakin kehittymisen. Komponentit eivät ole suurimpia, mutta ne eivät ole myöskään kamala.

Kuiva ruoka sekä rapeat hammashoitot eivät puhdista hampaita tai lopeta hammashoitotauti

Myytti, että kuiva ruoka pitää kissasi hampaat puhtaana, on se, joka ei vain kuole. Jos tämä olisi totta, hammaslääkärit käskivät meidän pureskelevan vaikeista esikarkeista! Monet kissat eivät pureskelee kibbleä pitkään minkä tahansa tyyppiselle raapimistoiminnalle, joka on tämän myytin takana oleva teoria. Mihin heillä on pureskeltavia särkyviä pieniksi paloiksi. Jotkut lemmikkieläinten ruoanvalmistajat tarjoavat ”hammasruokavalion”, joka koostuu tyypillisestä koolaisesta kibblen suuremmasta pureskelusta, mutta eläinlääketieteellisissä käytännöissä olen nähnyt, että paljon kissoja niellä on jopa niitä suurempia kokoisia kappaleita kokonaisina. Lisäksi kuiva ruoka jättää hiilihydraattiset jäännökset kissan suuhun, joka todella rohkaisee tartarin ja plakin kasvua.

Raaka lihaiset luut voivat auttaa poistamaan plakin

Toisin kuin kuivalla kibble -pureskelulla, raa’an pureskelun, lihaiset luut voivat auttaa poistamaan plakin. Älä koskaan tarjoa keitetyt luut kissallesi, ne ovat hauraita ja voivat sirpaleiden sekä majoituksen kissasi suolistoon. Raaka siipikarjan kaulat ovat suuren kokoinen valinta kissoille. Olen kuitenkin rehellinen, kokeilin sitä, kun Allegra samoin kuin Ruby, samoin kuin huomasin, että vaikka ruokkin raakaa, luut ylittivät mukavuustasoni. Naiset olivat kiinnostuneita, mutta en välittänyt heistä, jotka vetivät rasvaisia ​​luita talon ympärille. Allegra perusti ripulin rikkaalta, rasvaisesta lihasta, joka oli kytketty kaulaan. Joten vaikka tämä voi olla erinomainen vaihtoehto monille kissan vanhemmille, se ei vain ole minulle.

Suulliset huuhtelut sekä vesilisäaineet

Oraaliset huuhtelut tai geelit eivät hallitse plakkia itse, samoin kuin eivät korvaa harjausta. Ellet pysty soveltamaan vaihtoehtoa suoraan kissan ikeniin, pitoisuus ei ole riittävä ollakseen tehokas. Mikset puhdistaa hampaitaan sen sijaan, että jos pystyt levittämään huuhtelua tai geeliä kissan suuhun?

EFAC -periodontaalinen terveys- ja hyvinvointikehityskaava

EFAC on tuote, joka järkytti minua tehokkuudellaan. Nämä geelikorkit koostuvat omistettuun sekoituksesta esteröidyn rasvahappokompleksin, jolla on osoitettu olevan positiivinen vaikutus iken terveyteen. Ei ole paljon vakuuttavia tutkimuksia, mutta sen jälkeen kun olen käyttänyt sitä Allegralle muutaman viikon ajan, näen parannuksen hänen ikeniensä aiheesta, joten aion jatkaa sitä. Niitä on helppo käyttää: avaa vain Softgel -kapseli, kaappaa sormesi sisältö ja levitä ne kissan ikeniin. Ainoa haitta: näiden kapselien haju on ehdottomasti atrociounullnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *