Mitä suklaata on niin huono koirille?

0 Comments

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwittertWittertWittershare PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore7

Katsoin juuri tarinan Norsunluurannikon viljelijöistä, jotka ovat maailman suurimpia kaakaopapujen viejiä, ja silti heillä ei ollut aavistustakaan, mihin kaakaopavuja käytetään. He jotenkin päättivät, että heidän papujaan käytetään viinin valmistukseen. Tämä valhe levisi koko kylään ja sukupolvesta toiselle. Viljelijät korjaavat pavut, ja silti he eivät ole koskaan maistaneet suklaata tai edes tienneet siitä. Kun mies tuli kaupungista ja antoi heille kaikille pala suklaata, heidän silmänsä syttyivät ja he olivat hämmästyneitä ja onnellisia, että heidän kova työnsä luo jotain niin herkullista. Tämä tarina toi mieleen kaksi erillistä asiaa: Ensinnäkin, jos tietoisuus esineestä tai tosiasia ei ole valmis, mieli täyttää aihiot, vaikka monta kertaa täytetty osa on täysin väärin. Toiseksi aloin miettiä suklaata ja koiria ja kuinka ihmiset syövät melkein mitä tahansa sitä, ja minulla ei ole haitallisia vaikutuksia (paitsi vyötärölle), mutta koira voi myrkyttää uunssin kanssa saman tuotteen. On surullista nähdä koirani herttua tarkkailevan minua noilla isoilla, ruskeilla silmillä, kun hän näkee minun syövän suklaata, ja on selvää, että hän haluaa pienen kappaleen itselleen.

Sikäli kuin me humanisoimme koiramme ja tunnemme heidän olevan osa perhettämme, meidän on muistettava, että koirat eivät ole ihmisiä ja heillä on erilaisia ​​kykyjä erilaisille asioille. Kaakaosta löytyvä kemikaali, jolla on hyvin samanlaiset ominaisuudet kuin kofeiini, aiheuttaa suklaan myrkyllisiä koirille. Ihmisillä on suurempi toleranssi teobromiinille kuin koirilla. Mitä tummempi ja katkerampi suklaa on, sitä enemmän teobromiinia se todennäköisesti sisältää. Jopa vain 15 unssia “laimennettua” maitosuklaa voi aiheuttaa vakavia ongelmia tai jopa olla tappava 15 tai 20 punnan koiralle. En halua punnita suklaata mittakaavassa ja ottaa tällaista mahdollisuutta koirani kanssa, joten vastaus Dukelle on aina: “Ei, olen pahoillani, että sinulla ei voi olla mitään.”

Teobromiini on metyyleksantiini. Metyylksantiinin johdannaisia, kuten teofylliiniä, on käytetty astman hoitoon ja valppauden lisäämiseen jo pitkään. Näillä lääkkeillä on myös huomattava määrä sivuvaikutuksia. Suurina annoksina syke, vapina, pahoinvointi, maha -suolikanavan häiriö ja kouristukset lisääntyvät. Koirille nämä sivuvaikutukset, jotka tuottavat nämä sivuvaikutukset, on paljon pienempi kuin ihmisten käyttämä annos. Näitä metyyleksantiineja löytyy kahvista, guaranasta, kolasta, teestä ja suklaasta. Koirat metaboloivat metyylksantiineja paljon, paljon hitaammin kuin ihmiset tekevät, mikä johtaa kertymiseen. Lääkkeiden kertyminen on varma tapa työntää terapeuttinen taso toksisuuteen.

Kuulemme ja luemme jatkuvasti koiria ja suklaata ja kuinka vaarallinen yhdistelmä, joka on, joten kissan ystävät saattavat tuntea olevansa hieman jätetty pois. Teobromiini on oikeastaan ​​myrkyllisempi kissoissa kuin koirilla, mutta koska kissoilla ei yleensä ole kykyä maistaa ”makeaa”, ei ole liian yleistä kuulla kissan nauttimista jopa pienen määrän suklaata yksinään. Muutama kuukausi sitten tapasin kuitenkin kissan, joka näytti rakastavan makeisia jostakin outosta syystä. On parempi olla erittäin varovainen kuin joutua käsittelemään erittäin sairasta lemmikkiä, joka vaatii hätähoitoa.

Paras tapa tietää, onko lemmikkisi vaarassa, kun huomaat, että hän on nautittu suklaasta, on soittaa eläinlääkärillesi. Eläinlääkärin on parempi päättää indusoida oksentelua tai ryhtyä muihin varotoimenpiteisiin koiran kanssa kuin vaihtoehto. Kuten tavallista, jos sinulla on lääkkeisiin liittyviä kysymyksiä, soita 1800PetMeds-apteekkille, joka vastaa mielellään sinulle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *