Uudessa tutkimuksessa on myytti kissoista ja mielenterveysongelmista

0 Comments

vuosien väärien tietojen leviämisen jälkeen valtavirran lehdistössä ja aiemmassa tutkimuksessa, jonka mukaan loisen toksoplasma gondii -tartunnan saaneet ihmiset ovat lisääntyneessä skitsofrenian kehittymisriskissä, uusi tutkimus lopulta vahvistaa Se kissat eivät aiheuta riskiä kenenkään mielenterveydelle.

Tietysti olemme tienneet, että kissat eivät vain tee uhkia mielenterveydellemme, vaan ne todella auttavat parantamaan sitä. Loppujen lopuksi se on sunnuntain sarakkeemme, tietoinen kissan sunnuntai ja sunnuntain viisauden nurmikko, ovat kyse! Mutta on silti hienoa nähdä, että lopulta on olemassa tutkimusta, joka hylkää kaiken kiertävän naurettavan ja selkeän väärän tiedon.

Mikä on toxoplasma gondii?

Toksoplasma gondii -loinen löytyy tartunnan saaneista hiiristä tai lintuista syövien kissojen ulosteestä, samoin kuin raa’asta lihasta tai saastuneesta maaperästä tai vedestä. Toksoplasmoosi on harvinaista Yhdysvalloissa, ja suurin taudin hankkimisriski ei tule kissan ulosteista, vaan raaka- tai alikeitetyn lihan tai pesemättömien hedelmien ja vihannesten syömisestä tai puutarhanhoitoon saastuneessa maaperässä.

20-vuotias tutkimus seurasi lähes 5000 ihmistä

Lääketieteellisessä lehdessä Psychological Medicine -lehdessä julkaistu uusi tutkimus on ensimmäinen, joka tarkastelee lapsuuden kissan omistamista ja loisen toksoplasma gondii -infektiota psykoosin riskitekijänä.

Lontoon yliopistossa tehdyssä yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa seurasi lähes 5000 ihmistä Yhdistyneessä kuningaskunnassa 20 vuotta. CNN.com: n mukaan tutkijat käyttivät syntymätietoja selvittääkseen, oliko kotitalouksilla kissoja äidien raskaana ja kun lapset kasvoivat. 13- ja 18-vuotiaina lapset saatettiin klinikoihin arvioimaan psykoottisten kaltaisten oireiden suhteen. Mahdollisten hämmentävien tekijöiden hallitsemisen jälkeen tutkimuksessa pääteltiin, että kissan omistajuudella raskauden ja lapsuuden aikana ei ollut merkitystä psykoottisten oireiden kehittämisessä murrosikäisenä.

“Kissanomistajien viesti on selvä: Ei ole todisteita siitä, että kissat aiheuttavat riskiä lasten mielenterveydelle”, Solmi sanoi lehdistötiedotteessa.

Lisätietoja tutkimuksesta saat napsauttamalla tätä.

Ingrid -kuningas

«Kysy eläinlääkäriltä tohtori Krisin kanssa: Dr. Kris vastaa helmikuun kysymyksiin
Giveaway: Laurel Burch Gold Cat -riipus ja pudotuskorvakoru -sarja MythReeCat.comista »

3 kommenttia uudesta tutkimuksesta rikkoo myyttiä kissoista ja mielenterveysongelmista

Steven Howard sanoo:

8. maaliskuuta 2017 klo 17.43

Kissani parantavat ehdottomasti elämänlaatuani, henkistä tilaa ja mielialaa. Suurin haitta on, kun sain itseni yrittämään selittää jotain kissoilleni tai kun eri ihmisen perheenjäsenet käyvät keskusteluja kissojen kanssa. Olen varma, että on sattumaa, mutta Donald näyttää aina sanovan jotain, kun yksi meistä tekee.

Vastaa

Janine sanoo:

8. maaliskuuta 2017 klo 9.26

Olen iloinen, että he vihdoin räjähtivät tämän myytin. En koskaan uskonut sitä joka tapauksessa.

Vastaa

Kesä sanoo:

8. maaliskuuta 2017 klo 2:20

Ihmiseni on aina sanonut olevansa hullu ennen kuin hän oli kissan nainen.

Vastaa

Jätä vastaus Peruuta vastaus
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. pakolliset kentät on merkitty *
Kommentti *
Nimi *

Sähköposti *

Jättämällä kommentti, olet samaa mieltä tämän verkkosivuston tietojen keräämisestä
Tietosuojakäytäntö.
*

Ilmoita minulle seurantakommentit sähköpostitse. Voit myös tilata kommentoimatta.

Δ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *