Entä jos lopettaisimme koirien kiusaamisrotuja?

0 Comments

Voimmeko lopettaa tietyntyyppisten koirien viittaamisen “kiusaajarotuiksi”? Vai puuttuuko minulta jotain?

Sana ”kiusaaja” on epäilemättä negatiivinen eikä sanaa, jota meidän on käytettävä minkään tyyppisistä koirista, puhumattakaan koirista, jotka ovat jo syrjittyjä ja jopa tapettuja heidän esiintymisensä perusteella.

Olen aina tulkinnut termiä “kiusaajarotu” osoittamaan koiria, joilla on ”härkä” nimessä, kuten amerikkalaiset härkäkoirat, amerikkalaiset pit bullterrierit, bullterrierit jne.

Tavallaan “söpö” termi tapa, jolla voimme viitata Australian paimenten “aussina” tai mäyräkoirina “doxies”. Luulen, että voimme kutsua härkäkoiria ”kiusaajiksi”.

Vain se ei ole söpö.

Lemmikkikoiran kutsuminen “kiusaajaksi” saa lemmikkikoiran äänen tarkoittavan, mikä ei ole tarkalleen mitä haluat ihmisten ajattelevan, kun viitat koiriin.

Se on söpö niille meistä, jotka ymmärtävät koiria, koska emme tiedä, ettei rodua tai lemmikkikoiran tyyppi voi olla kiusaaja.

Tietyntyyppisten koirien soittaminen “kiusaajat” lähettää väärän viestin ihmisille, jotka eivät ymmärrä koiria.

Takaan teille, että tietyt sukulaiset vain olettavat, että termi “kiusaajarotu” viittaa “tarkoittaviin rotuihin” tai “vaarallisiin rotuihin” (joita ei ole).

Heidän on järkevää olettaa tämä tiedotusvälineiden ansiosta ja kiitos meille lemmikkieläinkoiran ystäville, jotka viittaavat niin ystävällisesti tiettyihin koiriin “kiusaajina”.

Haluaisin nähdä lauseen poissa. Käytä ”Pitties”, jos sinun täytyy. Ainakin se saa koirat kuulostamaan lempeänä.

Mitä lause ”kiusaajarotu” tarkoittaa?

Minä en tiedä.

Termi osoittaa erilaisia ​​asioita eri ihmisille, ja siitä on tullut yleinen lause, kuten “pitbull”, joka viittaa satunnaisesti moniin erilaisiin rotuihin ja sekoitettuihin rotuihin.

AnimalPlanet.com sanoo, että monet nykypäivän “lyhyistä kuonaisista” koirista sisältyy “kiusaaja” -merkinnän, kuten nyrkkeilijöiden ja englantilaisten mastiffien ja Bostonin terrierien alle.

Siellä on Facebook -sivu “kiusaamisrotuille”, ja se sisältää rottweilerit ja ranskalaiset härkäkoirat sekoituksessa, mutta keskittyy enimmäkseen ”pitbulls”.

Ja sitten on lemmikkikoira nimeltään ”American Bully”, jolla on jopa oma klubi nimeltään American Bully Kennel Club. Ryhmän Facebook -sivulla sanotaan, että amerikkalainen kiusaaja on uusi rotu, joka on luotu American Pit Bull -terrieristä.

Oletko vielä hämmentynyt?

Olen varma, että tämä blogiviesti houkuttelee kommentaattoreita, jotka sanovat esimerkiksi “Ei, amerikkalainen kiusaaja on tämä” tai “Ei, kiusaajarodut eivät sisällä tätä”. Ja ehkä he kaikki olisivat oikeassa.

Se on sellainen, kuinka jotkut ihmiset käyttävät ”pitbullia” osoittaakseen amerikkalaisia ​​pit-bull-terrierejä, kun taas toiset (suurin osa meistä?) Käyttää ”Pitbullia” kuvaamaan huomattavaa valikoimaa sekoitettuja ja puhdasrotuisia koiria.

Kielen muuttuu, luulen.

Mielestäni meidän on oltava varovaisia ​​sanoidemme suhteen.

Rodun kieltoja on edelleen paljon, ja koiria tapettiin edelleen Yhdysvaltain turvakoteissa ja ympäri maailmaa, ei tietyllä tavalla, vaan tietyllä tavalla etsimällä.

Koirien kutsuminen “kiusaajiin” ei ole söpö. Olemme kiusaajat.

Mitä “kiusaajarotu” osoittaa sinulle, ja luuletko, että meidän on pudotettava tämä termi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *