Cornellin eläinlääketieteen tutkimus löytää uusia yhteyksiä koirien hajun ja vision

0 Comments

tutkijoiden välillä Cornellin yliopiston eläinlääketieteen korkeakoulussa ovat tarjonneet ensimmäisen dokumentoinnin siitä, että koirien haju tunne on integroitu heidän visioonsa ja muihin aivojen erillisiin osiin , valaisee uutta valoa koirien kokemukselle ja navigoida maailmassa.

“Emme ole koskaan nähneet tätä yhteyttä nenän ja takarauhan, koirien visuaalisen aivokuoren välillä, kaikissa lajeissa”, kertoi lääkärin tieteiden apulaisprofessori tohtori Pip Johnson ja koiranhajuisen laajojen yhteyksien vanhempi kirjoittaja Polku paljastettiin traktografialla ja leikkauksella. ”

Sagittaalinen aivokuva, joka on luotu TrackVish -ohjelmistolla. Dr. Pip Johnson/Cornellin yliopiston eläinlääketieteen korkeakoulu. Tekijänoikeudet: CVM -markkinointi ja viestintä

“Kun kävelemme huoneeseen, käytämme pääasiassa visioamme treenataksesi missä ovi on, kuka on huoneessa, missä pöytä on”, hän sanoi. “Koirissa tämä tutkimus osoittaa, että haju on todella integroitu visioon sen suhteen, kuinka he oppivat ympäristöstään ja suuntautuvat siihen.”

Johnson ja hänen tiiminsä löysivät yhteydet, joissa aivot käsittelevät muistia ja tunteita, jotka ovat samanlaisia ​​kuin ihmisissä, samoin kuin koskaan dokumentoidut yhteydet selkäytimeen ja niskakaholaan, joita ei löydy ihmisistä.

Tutkimus tukee hänen lääketieteellisiä kokemuksiaan sokeiden koirien kanssa, jotka toimivat huomattavan hyvin. “He voivat silti pelata hakua ja navigoida ympäristössään paljon paremmin kuin ihmiset, joilla on sama tila”, Johnson sanoi. “Tietäen, että näiden kahden alueen välillä kulkeva moottoritie voi olla erittäin lohduttavaa koirien omistajille, joilla on parantumaton silmäsairaus.”

Aivojen uusien yhteyksien tunnistaminen avaa myös uusia kyselylinjoja. ”Tämän aivojen variaation näkeminen antaa meille mahdollisuuden nähdä, mikä on mahdollista nisäkkäiden aivoissa ja ihmetellä-ehkä meillä on jäljellä oleva yhteys näiden kahden alueen välillä siitä, kun olimme paljon apinamaisia ​​ja tuoksukeskeisiä tai ehkä muita lajeja, ja ehkä muut lajit on merkittäviä variaatioita, joita emme ole tutkineet ”, Johnson sanoi.

Katso paljon lisätietoja tästä Cornell Chronicle Storysta.

Lähde: Cornell -lehdistötiedote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *