Lemmikkieläimet ovat lapsen paras ystävä

0 Comments

Uudessa tutkimuksessa havaitaan, että lapset arvostavat lemmikkieläimensä kumppanuutta jopa paljon enemmän kuin sisaruksensa

Äskettäin julkaistun Cambridge -yliopiston tutkimuksen mukaan lapset saavat paljon enemmän toteutumista suhteista perhereiden kanssa kuin veljiensä tai sisarensa kanssa. Lapset näyttävät myös nousevan vielä paremmin eläinkumppaneidensa kuin sisarusten kanssa. Tutkimus lisää todisteita siitä, että kotitalousperheen lemmikkieläimillä voi olla suuri vaikutus lasten kehitykseen, ja sillä voi olla positiivinen vaikutus lasten sosiaalisiin taitoihin ja emotionaalisiin hyvinvointiin.

Lemmikkieläimet ovat lapsen paras ystävä (PRNewsfoto/Mars Petcare)

Lemmikkieläimet ovat melkein yhtä yleisiä kuin länsimaisten kotitalouksien sisarukset, vaikka lapsen ja pett-suhteiden arvosta on suhteellisen vähän tutkimuksia. “Jokainen, joka on rakastanut lapsuuden lemmikkiä, tietää, että käännymme heidän puoleensa seuralaisuuteen ja paljastamiseen, aivan kuten ihmisten väliset suhteet”, sanoo johtava tutkija Matt Cassells. ”Halusimme tietää, kuinka vahvat nämä suhteet ovat perheen lemmikkieläimissä suhteessa muihin läheisiin perhesuhteisiin. Viime kädessä tämä voi antaa meille mahdollisuuden ymmärtää, kuinka eläimet edistävät terveellistä lapsen kehitystä ”

Tämä tutkimus, joka julkaistiin Journal of Applied Developmental Psychology -lehdessä, tehtiin yhteistyössä Walthamin lemmikkieläinten ravitsemuskeskuksen kanssa, osa Mars Petcare -tapahtumaa ja taloudellista ja sosiaalista tutkimusta koskevaa neuvostoa osana suurempaa tutkimusta, jota johtaa prof Claire Hughes yliopistossa Cambridge -perhetutkimuksen keskus. Tutkijat tutkivat 12 -vuotiaita lapsia 77 perheestä, joilla oli yksi tai paljon enemmän minkä tahansa tyyppisiä perhe -lemmikkejä ja paljon enemmän kuin yksi lapsi kotona. Lapset ilmoittivat vahvoista suhteista perhereidensä kanssa suhteessa sisaruksiinsa, joilla oli alhaisempi konflikti ja parempaa täyttymistä koirien omistajilla kuin muut lemmikkieläimet.

“Vaikka perheen lemmikkieläimet eivät ehkä ymmärrä täysin tai reagoivat suullisesti, perheen lemmikkieläinten paljastamisen taso ei ollut vähintään sisaruksia”, Cassels sanoo. ”Se, että perheen lemmikkieläimet eivät voi ymmärtää tai puhua takaisin, voi olla edes hyötyä, koska se osoittaa, että ne eivät ole täysin tuomitsemattomia. Vaikka aiemmissa tutkimuksissa on usein havaittu, että lapset ilmoittavat voimakkaampia suhteita perhereidensä kanssa kuin tytöt, löysimme itse asiassa päinvastaista. Vaikka lapset ja tytöt olivat yhtä tyytyväisiä lemmikkieläimiinsä, tytöt ilmoittivat paljon enemmän paljastamista, seuralaisia ​​ja konflikteja lemmikkieläimensä kanssa kuin pojat, ehkä osoittaen, että tytöt voivat olla vuorovaikutuksessa perhelemmissään paljon vivahteikkaammin. ”

“Todisteet kasvavat edelleen osoittaen, että perheen lemmikkieläimillä on positiivisia etuja ihmisten terveydestä ja yhteisön yhteenkuuluvuudesta”, sanoo Walthamin tutkija Nancy Gee, tutkimuksen yhteiskirjailija. “Perhe-lemmikkieläimiltä saava sosiaalinen tuki voi hyvinkin tukea psykologista hyvinvointia myöhemmin elämässä, mutta perheen lemmikkien pitkän aikavälin vaikutuksista lasten kehitykseen on vielä paljon enemmän oppia.”

Lähde Mars Petcare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *