Onko koirilla oma kakukompassi?

0 Comments

Onko koirilla oma kakkukompassi?

Viimeksi päivitetty 4. joulukuuta 2021 pennun vuotoilla 5 kommenttia
Oletko koskaan miettinyt, miksi koirasi vie niin kauan kakut? Osoittautuu, että sille on tieteellinen selitys. Koiramme voivat olla nirso siitä, missä he kakkaavat, mutta sille on tieteellinen selitys – koirilla näyttää olevan oma kakkoseikkaus.

x

Lemmikkieläimet

0 sekuntia 34 sekuntia

Elää
00:00
00:34
00:34

Koirilla on oma kakkukompassi?

Kun menet ulos koiran kanssa, viekö se joskus naurettavaa aikaa löytääksesi täydellisen paikan? Osoittautuu, että koiramme eivät ole vain nirso ärsyttämään meitä – sille on tieteellinen selitys.

Tutkimukset viittaavat siihen, että koirat katoavat maan magneettikentän mukaan. Saksalaisten ja tšekkiläisten tutkijat tutkivat kuinka ja missä koirat poistuvat, ja he ehdottavat, että he näyttävät tekevän sen tietyn kakan kompassin mielessä.

Tämä ilmiö ei ole ainutlaatuinen koirille; On ehdotettu, että nautakarja ja kettu ovat linjassa ensisijaisesti maan magneettikenttälinjoihin purkautuessaan. Tutkijat päättelivät, että koirat käyttävät samanlaista magneettista merkitystä, kun on kyse päättämisestä milloin, missä ja miten he kakkaavat.

BarkPostin kautta

Kuinka tutkimus tehtiin

Tutkijat ottivat 37 erilaista koiran rotua (yhteensä 70 koiraa) kahden vuoden ajanjakson aikana ja katselivat kuinka ja missä koirat tekivät liiketoimintansa. He analysoivat 1 893 kakkupysäkkiä ja 5 582 pissataukoa näiden kahden vuoden aikana.

Vietettyään kaksi vuotta keräämällä tietoja – tarkkailemalla 5582 virtsaa ja 1 893 eroa – ja sulkemalla pois sellaiset asiat, kuten tuulen vaikutukset, kellonaika ja aurinkokulma, tutkijat havaitsivat, että ainoa tekijä, joka määritteli kuinka ja missä koirat poppasivat kyykkyä Maan magneettikenttä. – Miksi koirani on niin nirso kakku?

Tutkimuksen tulokset

Tutkimuksessa todettiin, että koirat näyttävät suosivan pohjoiseen tai etelään kakan aikana. Peittäessään he havaitsivat, että miehet mieluummin kohtaavat luoteisosaa, ja naiskoirat näyttivät pysyvän pohjoisessa tai etelässä.

Ensimmäistä kertaa (a) magneettinen herkkyys osoitettiin koirilla, (b) mitattavissa oleva, ennustettava käyttäytymisreaktio luonnollisissa magneettikentän vaihteluissa voitaisiin osoittaa yksiselitteisesti nisäkkäissä ja (c) korkean herkkyyden pienille polaarisuuden muutoksille. , eikä intensiteetin, magneettikentän tunnistettiin biologisesti merkitykselliseksi. – Koirat ovat herkkiä maan magneettikentän pienille muunnelmille

Vaikka tutkimus on kiehtovaa, se ei ole kaukana konkreettista vastausta siihen, tekevätkö koirat tämän tietoisesti vai miksi ne linjautuvat ollenkaan.

Tämä tutkimus avaa uuden kysymyksen siihen, ovatko koirat herkkiä magneettikentälle, kuten mehiläisille ja valaille. Tutkijat ovat jo pitkään pyrkineet selvittämään tarkalleen, kuinka eläimet käyttävät magneettikenttiä navigointiin, ja kodin kyyhkyset ovat tunnetuin esimerkki.

kautta Dogime

Jos koirasi vie kauan kakkua

Onko koirilla kaikenlaista samanlaista herkkyyttä magneettikentälle kuin muilla eläimillä? Valitettavasti meillä ei ole vielä kaikkia vastauksia, mutta on riittävästi todisteita selittääkseen, miksi niiden poistuminen vie niin kauan.

Joten muista – jos koirasi vie kauan kakkua, älä suutu. He eivät tee sitä huolimatta siitä, että sille on täysin hyvä tieteellinen selitys.

Suositeltu lukeminen:

12 uskomattomia asioita tiede opetti meille koirista tänä vuonna

Michigan -koiranpakkauksen etsintä vahvistuu

Tutkimuksen mukaan koirat tuomitsevat ihmiset töykeästi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *